+386 (0)64 198 805 info@zasadi.si

Organics Nutrients Big plant 3 kg

36,90

Naravni biostimulant in izboljševalec zemlje iz iztrebkov mokarjev.

Kategorija:

Opis

100% naravni biostimulant in izboljševalec zemlje iz iztrebkov mokarjev.

Gnojilo Gnojilo Organics Nutrients Big Plant je v celoti sestavljeno iz iztrebkov mokarjev, ter vsebuje koristne mikroorganizme, bakterije in glive za izboljšavo koreninskega sistema. Zaradi prisotnosti chitina se rastlinam naravno dvigne odpornost na škodljivce in bolezni, kar pa se posledično pozna na povečanem pridelku, rasti in okusu pridelka.

Gnojilo Big Plant Organics Nutrients ublaži šok pri presajanju rastlin, preprečuje gnitje korenin, zatira škodljivce in njihova jajčeca, ki se prehranjujejo s koreninami.

Vsebuje:

NPK

Dušik (N) 2,53 %,

Fosfor (P2O5) 2,95 %

Kalij (K2O) 2,72 %

Mikro hranila: cink (Zn), magnezij (Mg), mangan (Ma), bor (B), silicij (Si).

Več o koristi snovi chitin (chitinase)

Chitin je krepi imunski sistem rastlin. Rastline ob prisotnosti chitina v zemlji mislijo, da so napadene in na naraven način sprožijo obrambni mehanizem. To poveča rast, izboljša se okus in izločanje smole. Chitin omogoča rastlini, da vsrka aminokisline in terpene, ki so ključni elementi za vonj in produkcijo smole.

Z uporabo Big Planta pri foliarnem gnojenju zaščitimo rastline proti praškasti plesni, da ne prodre v rastlino, hkrati pa ji damo hrano za optimalno rast.

Še ena zanimivost Big Planta je, da v njem obstaja več kot 6 trilijonov kolonij različnih praživali, alg, gliv, koristnih bakterij in mikroorganizmov. V enem gramu Big Planta je prisotnih več kot sto bilijonov fungi spor.

Navodila za uporaba:

Gnojilo deluje dolgoročno, dognojuje se na 4 tedne.

Rastline v loncih (tudi INDOOR)

ZEMLJA

na 1L substrata dodajte 6g do 8g (3-4 čajne žličke) oziroma ,

na 10L substrata dodajte 60g do 80g (3-4 merice)

…substrat dobro premešajte z gnojilom Big Plant in ga dobro zalijte. Za idealne rezultate, postopek ponovite na 3-4 tedne.

ZALIVANJE

Pripravite organski pripravek za zalivanje v 1L vode dodajte 4g do 6g (2-3 čajne žličke) gnojil Big Plant, pustite stati čez noč in zalijte naslednji dan. Uporabljajte deževnico ali neklorirano vodo. Ponovite vsake 2 tedna.

COCO-KOKOSOVA VLAKNA

na 1L substrata dodajte 6g do 8g (3-4 čajne žličke) oziroma ,

na 10L substrata dodajte 60g do 80g (3-4 merice)

…substrat dobro premešajte z gnojilom Big Plant in zalijte. Za idealne rezultate, postopek ponovite na 3-4 tedne.

Zunanje gojenje rastlin v zemlji oz. OUTDOOR

SEJENJE ali SETEV

Dodaje 100g (5-6meric) gnojila Big Plant na 1m² površine.

Pripravite zemljo za sejanje ali setev, enakomerno posujte z gnojilom in rahlo prekopljite, da gnojilo spravite pod zemljo, nato poravite sejanje ali setev. Za idealne rezultate, dognojujte na 3-4 tedne.

PODTAKNJENCI

Dodaje 80g-100g (4-5meric) gnojila Big Plant na 1m² površine.

Pripravite zemljo za podtaknjence, enakomerno posujte z gnojilom in rahlo prekopljite, da gnojilo spravite pod zemljo, nato poravite sejanje ali setev. Za idealne rezultate, dognojujte na 3-4 tedne.

FOLIARNO GNOJENJE

V 1L vode odajte 4g do 6g (2-3 čajne žličke) gnojil Big Plant. Dobro premešajte in pustite stati 30min, nato še enkrat premešajte, precedite oziroma odstranite usedlino.  Mešanico porabite v 24 urah. Postopek gnojenje lahko ponovite vsake 2 tedna.

Uporabljajte postano vodo, deževnico ali neklorirano vodo!

KOMPOSTNI ČAJ

Na 1L vode dodajte 5g-10g (3-5 čajne žličke) gnojila Big Plant in 1 žličko sladkorja. Začnite “kuhanje” čaja z zrčno črpalko 48 ur. Ker z zračno črpalko pripravku dodajamo kisik (O), se v tem času močno razmnožijo koristne bakterije, ki izločajo encime in proteine, ki so koristni za vaše rastline.  Ko prenehate s “kuhanjem”, dovajanjem  kisika (O), pripravek takoj uporabite. Redčite ga z vodo v razmerju 1:1 !

Gnojilo Big Plant shranjujte v izvirni embalaži v suhem prostoru. Gnojilo  ne sme zmrzniti.

 

OPOZORILO!

  • Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! V primeru, da pride gnojilo v stik s sluznico ali očmi sperite z veliko količino vode. Hraniti izven dosega otrok!

Dodatne informacije

Namen gnojila

Cvetenje in rast

Proizvajalec gnojila

Organics Nutrients

Tip gnojila

Uporaba gnojila

Zemlja

Pospeševalci

Pospeševalci korenin