+386 (0)64 198 805 info@zasadi.si

Terra Kelp Tonik 300 ml

15,20

Kategorija:

Opis

Kelp morske alge spadajo v rjave alge (Phaeophyceae)  Obstaja približno 30 različnih rodov. Kelp raste v podvodnih gozdov (kelpov gozd).  Pridobiva se z dna severno atlantskega oceana, iz voda Nove Škotske, v Kanadi.

Pridobljen je s hladnim stiskanjem, tako se ohranijo vsa pomembna mikrohranila, aminokisline, ogljikovi hidrati in vitamini. Je 100% topen v vodi,  zaradi svoje visoke vsebnosti vlaknin, makro- in mikro hranil, aminokislin, vitaminov in rastlinskih hormonov, delujejo kot sredstvo za izboljšanje tal in popravo pH vrednosti v zemlji, zrači zemljo in zadržuje vlago..Poleg tega je koristno gnojilo za spodbujanje fotosinteze, rasti in krepi rastline.
Lastnosti in prednosti Kelp tonika:

  • Stimulira razvoj bakterij kar povečanje rodovitnost tal.
  • Povečuje kaljivost semen.
  • Povečuje hranilno vrednost pridelka.
  • Poveča razvoj koreninskega sistema za bolj zdravo listje, cvet in plod.
  • Povečuje odpornost rastlin na neugodne vremenske pojave, bolezni in škodljivce.

Uporabljamo ga kot talno in foliarno gnojilo, primerno je tudi za kapljično namakanje. Lahko se uporabljamo čez dan, saj zaradi vpliva toplote, rastline hitreje srkajo tekočine skozi celične membrane in s tem se povečuje učinkovitost Kelpa.

OPOZORILO!

  • Prekomerno gnojenje lahko škoduje prsti in rastlinam! Hraniti v zaprtih in temnih prostorih pri sobni temperaturi! V primeru, da pride gnojilo v stik s sluznico ali očmi sperite z veliko količino vode. Hraniti izven dosega otrok!

Dodatne informacije

Namen gnojila

Cvetenje in rast, Zdravje in nega

Tip gnojila

Uporaba gnojila

Kokos, Zemlja

Proizvajalec gnojila

Terra