+386 (0)64 198 805 info@zasadi.si

UG Smart CO² bag

13,00 Vključno z DDV

Vreča za izpust ogljikovega dioksida

Kategorija:

Opis

Pametna vrečka CO2 proizvaja ogljikov dioksid za vaše rastline, kar pospeši rast vaših rastlin. To omogoča hitrejše zorenje pridelka, izboljša njegov okus, barvo in pridelek. CO2 vrečka je varna za uporabo in enostavna za nastavitev brez vzdrževanja. Ogljikov dioksid je tako pomemben za rastline kot za ljudi, zato je eden najpomembnejših elementov za rast rastlin. Če rastlina iz zraka ne dobi dovolj ogljikovega dioksida, upočasni rast.

Prednosti:

  •     zgodnejše cvetenja
  •     večji pridelki
  •     povečana moč stebla
  •     močnejše rastline

Uporaba:

V vrečko naredite 3 do 6 lukenj, približno 1 palec od vrha (pazite, da se ne dotaknete vsebine vrečke).

Vreča bo v 2-3 dneh začela proizvajati ogljikov dioksid pri optimalni temperaturi 25-30 stopinj. Optimalna vlažnost je pomembna; zato, če je v vrečki preveč vlage, prebodite dno, da odvečna vlaga uide. Vrečke ne obešajte v bližini svetilk ali drugih virov toplote. Priporočena velikost sprostora: 5 – 15 m2.

Vrečke proizvajajo ogljikov dioksid 2-3 mesece, odvisno od prezračevanja, toplotne vlažnosti in količine lukenj v vreči. Rastline uporabljajo fotosintezo, proces, ki pretvarja vodo, sončno svetlobo in CO2 v surovine, ki spodbujajo njihovo rast in prehrano. Ko je v zraku več CO2, so rastline bolj aktivne in ga uspešneje absorbirajo. Hitrejša pretvorba CO2 povzroči hitrejšo in intenzivnejšo rast. Rastline tudi absorbirajo CO2 skozi majhne pore na spodnji strani listov. Če je raven CO2 višja, rastlinam ni treba odpirati teh por tako pogosto ali tako na široko, saj je to posledica manjše izgube vode in manjše možnosti za vsrkavanje onesnaženega zraka.

Dodatne informacije

Prezračevanje - proizvajalec

EasyGrow

Prezračevanje - vrsta

CO2